Avui ens toca conèixer la fauna del país!
Els hongaresos els hi encanten els cavalls!! I... a vosaltres???
Segons la llegenda van arribar al país les primeres persones a cavall i és per a ixò que els hi encanten! La seva destresa i ús dels cavalls van donar origen a la paraula húsar que s’utilitza en diferents idiomes per nombrar algun tipus de soldat de cavalleria. Avui en dia Hongria és el país on més guanyen a curses de cavalls i equitació.

Ara us toca a vosaltres fer la vostra pròpia cursa de cavalls!!! Esteu preparades?? Doncs comencem!
Haureu de seure tota la família en rotllana i un membre de la família es quedarà de peu. Quan aquesta persona xoqui les mans començarà la cursa! Haureu de posar les mans en posició de cavall i haureu de galopar saltant el més ràpid possible passant per totes les habitacions, cuina, menjador de casa! Qui arribi de nou al menjador serà qui guanyarà!
Quina suada amb el joc! Qui ha guanyat?
Ara toca omplir la panxa. Un dels menjars típics d’Hongria és el Lecsó pronunciat “lechó” i és una espècie de ratatoullie hongarès, però amb algunes variacions. Només necessites primentons, un tomàquet, sal i arròs o ous.
.jpg)
Es tallen les verdures a troços verdures i es fa un saltejat amb l’arròs i l’ou i al plat! Ha d'estar per llepar-se'n els dits, no creieu?
Ara us toca a vosaltres realitzar un plat que porti un d’aquests ingredients. Primer, però haureu d’explicar a tota la família que porta aquest fantàstic plat! En parelles haureu de fer-ho ja sigui amb el suport de la mare o el pare.
Una vegada estigui fet aquell plat i l’explicació feta toca que el provin els altres membres... Podeu enganyar una miqueta posant per exemple picant o algun altre ingredient que despisti el sabor. Amb els ulls tapats ho provaran els altres membres de la família i hauran d’endivinar de quin ingredient es tracta!
També, si voleu, podeu agafar i experimentar amb un altre ingredient aquest ratatoullie... o agafar l’ingredient que més us agradi i crear el vostre propi plat hongarès!! Us animeu?
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada