Passa al contingut principal

Viatge a Hongria. Dia 2

Avui ens toca conèixer la fauna del país!
Els hongaresos els hi encanten els cavalls!! I... a vosaltres???
Segons la llegenda van arribar al país les primeres persones a cavall i és per a ixò que els hi encanten! La seva destresa i ús dels cavalls van donar origen a la paraula húsar que s’utilitza en diferents idiomes per nombrar algun tipus de soldat de cavalleria. Avui en dia Hongria és el país on més guanyen a curses de cavalls i equitació.
raza de caballo hungaro - Los caballos

Excursión a la Puszta y espectáculo ecuestre desde Budapest

Ara us toca a vosaltres fer la vostra pròpia cursa de cavalls!!! Esteu preparades?? Doncs comencem!
Haureu de seure tota la família en rotllana i un membre de la família es quedarà de peu. Quan aquesta persona xoqui les mans començarà la cursa! Haureu de posar les mans en posició de cavall i haureu de galopar saltant el més ràpid possible passant per totes les habitacions, cuina, menjador de casa! Qui arribi de nou al menjador serà qui guanyarà!


Quina suada amb el joc! Qui ha guanyat? 

Ara toca omplir la panxa. Un dels menjars típics d’Hongria és el Lecsó pronunciat “lechó” i és una espècie de ratatoullie hongarès, però amb algunes variacions. Només necessites primentons, un tomàquet, sal i arròs o ous.
Hungarian ratatuille (lecso) - Creative Kitchen

Es tallen les verdures a troços verdures i es fa un saltejat amb l’arròs i l’ou i al plat! Ha d'estar per llepar-se'n els dits, no creieu?

Ara us toca a vosaltres realitzar un plat que porti un d’aquests ingredients. Primer, però haureu d’explicar a tota la família que porta aquest fantàstic plat! En parelles haureu de fer-ho ja sigui amb el suport de la mare o el pare. Una vegada estigui fet aquell plat i l’explicació feta toca que el provin els altres membres... Podeu enganyar una miqueta posant per exemple picant o algun altre ingredient que despisti el sabor. Amb els ulls tapats ho provaran els altres membres de la família i hauran d’endivinar de quin ingredient es tracta!

També, si voleu, podeu agafar i experimentar amb un altre ingredient aquest ratatoullie... o agafar l’ingredient que més us agradi i crear el vostre propi plat hongarès!! Us animeu?

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Filloas Gallegues

Hola a totes! Avui us portem una recepta des de l'altre extrem! Les Filloas Gallegues... Quina pinta!! Ingredients: 350 ml de llet. 100 ml d'aigua. 3 ous. 180 gr de farina de blat. Una mica de sal. mantega o oli d’oliva Elaboració: En un bol tira els ous, la llet, l'aigua i la sal i barreja amb unes varetes però sense batre perquè no es generi escuma. Col·locar un colador a sobre del bol. Seguidament tirar la farina al colador per evitar els grumolls. Barrejar de nou amb unes varetes fins que la farina s'hagi dissolt i no hi hagi grumolls. Tapa el bol i deixa-ho reposar a la nevera 1 hora. Posar una paella al foc (foc mig) Pasar el troç de mantega o l’oli d’oliva per tota la paella. Això s’ha de tornar a fer-ho cada 3 o 4 filloas. Es pot posar un poc d’oli i amb paper de cuina bañar tota la paella. Tirar un poc de massa, pots fer-ho amb un cullerot. (Quantitat ha de ser la justa per cobrir la paella amb una capa molt fina) Al tirar la massa a la pae...

BON ESTIU 2021!!! 🌞

 Hola famílies! Des del SIS volem engegar de nou aquest blog que vam crear arran del confinament i que ens va servir per mantenir-nos connectades, actives i en constant aprenentatge! Per això us deixem aquest vídeo que us hem preparat com a detall de final de curs, ja que a causa de la situació actual no hem pogut fer cap festa d'acomiadament del curs 2020 - 2021.  Esprem que el gaudiu! MOLT BON ESTIU A TOTHOM!