Hola un altre cop! Teniu ganes de seguir aprenent sobre aquet país tant fantàstic? Doncs continuem!
Avui parlarem sobre menjar...! Nyam!
A l'Ecuador és costum fer uns àpats molt similars tant per esmorzar, dinar com sopar. Solen menjar sempre dos plats: sopa i seco, acompañat de jugo per beure. Fan sopes de moltes coses diferents com carn, peix, moresc, altres verdures i llegums... El seco és un tall de carn o peix acompanyat d'arrós i menestra de verdures o llegums. També poden ser els deliciosos patacones (una varietat de platan verd que es fregeix aixafat) i molt d'alvocat!
La salsa que veieu és el famós Ají (un pebrot molt picant!)
Es clar, també tenen molts altres plats i cada zona te les seves especialitats. A la costa és més tipic el peix de mar i el marisc i plats elaborats amb aquests com els típics ceviches o "cazuelitas" de peix amb maní (cacahuets), boníssim! El camarón és marisc autòcton i també en són grans exportadors!
En canvi a l'Amazonia es menja peix de riu com el bagre o la tilàpia. Aquesta última feta envoltada amb fulla de plataner té un gust d'allor més propi i deliciós! Quan es cuina així es diu Maito de Pescado.
A la serra tenen plats com el Llapingacho que és una especie de "tortita de patata" que es menja acompanyada d'altres aliments; o carn d'algun animal més propi de la zona com el cui o el res.
A cada província però tenen els seus propis plats i menjars ben diversos!
Hora de cuinar!
Nosaltres però avui farem els llapingachos! Que són un bon acompanyament per cualsevol menjar! Aquí us deixem la recepta per a que la gaudiu molt! Ja veureu que bona!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada