Passa al contingut principal

Viatge a Ecuador: Dia 3

Hola un altre cop! Teniu ganes de seguir aprenent sobre aquet país tant fantàstic? Doncs continuem!


Avui parlarem sobre menjar...! Nyam!

A l'Ecuador és costum fer uns àpats molt similars tant per esmorzar, dinar com sopar. Solen menjar sempre dos plats: sopa i seco, acompañat de jugo per beure. Fan sopes de moltes coses diferents com carn, peix, moresc, altres verdures i llegums... El seco és un tall de carn o peix acompanyat d'arrós i menestra de verdures o llegums. També poden ser els deliciosos patacones (una varietat de platan verd que es fregeix aixafat) i molt d'alvocat!


La salsa que veieu és el famós Ají (un pebrot molt picant!)

Es clar, també tenen molts altres plats i cada zona te les seves especialitats. A la costa és més tipic el peix de mar i el marisc i plats elaborats amb aquests com els típics ceviches o "cazuelitas" de peix amb maní (cacahuets), boníssim! El camarón és marisc autòcton i també en són grans exportadors!



En canvi a l'Amazonia es menja peix de riu com el bagre o la tilàpia. Aquesta última feta envoltada amb fulla de plataner té un gust d'allor més propi i deliciós! Quan es cuina així es diu Maito de Pescado.


A la serra tenen plats com el Llapingacho que és una especie de "tortita de patata" que es menja acompanyada d'altres aliments; o carn d'algun animal més propi de la zona com el cui o el res.


A cada província però tenen els seus propis plats i menjars ben diversos!


Hora de cuinar!

 Nosaltres però avui farem els llapingachos! Que són un bon acompanyament per cualsevol menjar! Aquí us deixem la recepta per a que la gaudiu molt! Ja veureu que bona!





Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Filloas Gallegues

Hola a totes! Avui us portem una recepta des de l'altre extrem! Les Filloas Gallegues... Quina pinta!! Ingredients: 350 ml de llet. 100 ml d'aigua. 3 ous. 180 gr de farina de blat. Una mica de sal. mantega o oli d’oliva Elaboració: En un bol tira els ous, la llet, l'aigua i la sal i barreja amb unes varetes però sense batre perquè no es generi escuma. Col·locar un colador a sobre del bol. Seguidament tirar la farina al colador per evitar els grumolls. Barrejar de nou amb unes varetes fins que la farina s'hagi dissolt i no hi hagi grumolls. Tapa el bol i deixa-ho reposar a la nevera 1 hora. Posar una paella al foc (foc mig) Pasar el troç de mantega o l’oli d’oliva per tota la paella. Això s’ha de tornar a fer-ho cada 3 o 4 filloas. Es pot posar un poc d’oli i amb paper de cuina bañar tota la paella. Tirar un poc de massa, pots fer-ho amb un cullerot. (Quantitat ha de ser la justa per cobrir la paella amb una capa molt fina) Al tirar la massa a la pae...

BON ESTIU 2021!!! 🌞

 Hola famílies! Des del SIS volem engegar de nou aquest blog que vam crear arran del confinament i que ens va servir per mantenir-nos connectades, actives i en constant aprenentatge! Per això us deixem aquest vídeo que us hem preparat com a detall de final de curs, ja que a causa de la situació actual no hem pogut fer cap festa d'acomiadament del curs 2020 - 2021.  Esprem que el gaudiu! MOLT BON ESTIU A TOTHOM!