Passa al contingut principal

Viatge a Ecuador: Dia 1

Hola families!! 

Agafeu-vos fort perquè avui creuarem l'oceà atlàntic i ens n'anem a tocar el pacífic! Benvinguts a l'Equador!

Aquest maravellós país que visitarem és una de les joies del nostre planeta... Té uns paisatges preciosos i diversos, i és una de les regions amb una major biodiversitat del planeta!
Anem doncs a situar-nos una mica...


L'Equador està a Amèrica del Sur, però tot i que la seva regió continental sigui aquesta en realitat l'Equador té una caracterítica molt especial i es que no es troba al nord ni al sud de la Terra sinó just al mig. De fet aquesta linia imaginaria que separa la Terra (i els dos tròpics) s'anomena Ecuador Terrestre.

Mireu! Desde la pàgina de Google Earth podeu veure el globus terràqui perfectament! Si poseu Equador podeu apreciar com està ben al mig! CLICA AQUÍ PER VEURE-HO!


Aquest petit país és com deiem, molt característic per la seva diversitat natural. Això és degut a que geogràficament el país està dividit en tres grans zones: la costa, l'Amazonia i la Serra que divideix les dues parts. La seva bandera composada per tres franges, representa aquests tres sectors del país.





Aquests paissatges preciosos fan que molts tipus d'animals i vegetals diferents visquin en cadascún d'ells. US ensenyem alguns exemples:



L'amazonia: a l'amazonia trobem una vegetació selvàtica i s'hi troben rius que desenvoquen al riu més gran del món l'Amazones. En aquesta zona hi habiten moltes espècies d'animals propis de la Selva, com micos o felins com el jaguar o el tigrillo, i milers d'ocells. També hi ha molts amfibis i reptils, com el caiman i fins hi tot en els seus rius trobem espècies com els espectaculars dofins rosats!






La serra: la serra que atravessa el país és la famosa serralada dels Andes. Aquesta serralada atravessa gairebé tota Amèrica del sud. El paissatge i la vegetació que l'identifica és el pàramo. La diferència amb la costa i l'Amazonia és espectacular ja que tota aquesta part central arriba a alçades de més de 6.000 metres. Per exemple el Chimborazo que és el volcà més alt arriba fins als 6.263,47 metres. Però cal pensar que la capital d'Ecuador Quito, ja està a una alçada de 2.800 metres! Un animal molt comú de la zona és l'Alpaca, amb la que es fa llana molt bona que ajuda als habitants de la serra a passar les temperatures tant baixes que tenen!




La costa: a la costa d'Ecuador hi ha una vegetació més semblant a la selva i platges d'aigua blau cristalí, però sovint amb un mar ben agitat, ja que el Pacífic de tranquil només en té el nom! En aquesta zona també es troben les galàpagos unes illes amb moltíssimes espècies d'animals diferents, però per desgràcia algunes en perill d'extinció. Un dels fenòmens animals que sovint la gent va a veure a la costa és l'aparició de les balenes "jorobadas" des dels observaotirs de Puerto Lopez.







Arribats fins aquí, ja coneixem una miqueta més sobre el país.. Com heu vist una de les principals meravelles és la seva natura! 

Us proposem que busqueu informació sobre algún animal del país que estigui en perill d'extinció i el dibuixeu en el seu hàbitat natural, tal com hauria de ser perquè pogués viure feliç i molts anys més!


 No us oblideu d'enviar-nos-ho perquè nosaltres també poguem aprendre una mica més!!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Filloas Gallegues

Hola a totes! Avui us portem una recepta des de l'altre extrem! Les Filloas Gallegues... Quina pinta!! Ingredients: 350 ml de llet. 100 ml d'aigua. 3 ous. 180 gr de farina de blat. Una mica de sal. mantega o oli d’oliva Elaboració: En un bol tira els ous, la llet, l'aigua i la sal i barreja amb unes varetes però sense batre perquè no es generi escuma. Col·locar un colador a sobre del bol. Seguidament tirar la farina al colador per evitar els grumolls. Barrejar de nou amb unes varetes fins que la farina s'hagi dissolt i no hi hagi grumolls. Tapa el bol i deixa-ho reposar a la nevera 1 hora. Posar una paella al foc (foc mig) Pasar el troç de mantega o l’oli d’oliva per tota la paella. Això s’ha de tornar a fer-ho cada 3 o 4 filloas. Es pot posar un poc d’oli i amb paper de cuina bañar tota la paella. Tirar un poc de massa, pots fer-ho amb un cullerot. (Quantitat ha de ser la justa per cobrir la paella amb una capa molt fina) Al tirar la massa a la pae...

BON ESTIU 2021!!! 🌞

 Hola famílies! Des del SIS volem engegar de nou aquest blog que vam crear arran del confinament i que ens va servir per mantenir-nos connectades, actives i en constant aprenentatge! Per això us deixem aquest vídeo que us hem preparat com a detall de final de curs, ja que a causa de la situació actual no hem pogut fer cap festa d'acomiadament del curs 2020 - 2021.  Esprem que el gaudiu! MOLT BON ESTIU A TOTHOM!