Passa al contingut principal

Sopa de ceba

SOPA DE CEBA

Ingredients:
  • 1/2 kg de cebes (al voltant de 4-5 cebes).
  • 1,5 litres de caldo (al teu gust: de carn, de pollastre o de verdures). També pots afegir aquesta quantitat però d'aigua i una pastilla de caldo concentrat.
  • 2 cullerades soperes d'oli d'oliva.
  • 40 gr de mantega. (opcional)
  • 50 ml de brandi, conyac o vi blanc. (opcional)
  • 2 cullerades soperes de farina de blat.
  • Llesques de pa. Les que es vulguin per persona (opcional)
  • 100 gr de formatge ratllat per a les llesques de pa
  • Sal.

Elaboració:
  1. Tallar la ceba per la meitat i després a tires fines
  2. En una olla afegir l'oli i la mantega (opcional) i posa el foc suau.
  3. Quan s'hagi fos la mantega tirar la ceba i una mica de sal per caramel·litzar la ceba.
  4. Anar remenant la ceba. Ha d’estar cada vegada més transparent.
  5. A el cap d'uns 20 minuts tirar la farina a l'olla i barreja amb la ceba fins que no quedin grumolls. Incorporar el brandi, conyac o vi blanc, puja el foc perquè estigui fort i espera a que s'evapori l'alcohol, trigarà uns 2-3 minuts. (opcional)
  6. Incorporar el caldo elegit o aigua i pastilla de caldo concentrat lleugerament esmicolada i espera que arribi a ebullició.
  7. Quan bulli, abaixar el foc de nou a una temperatura suau i que segueixi cuinant tot junt i amb l'olla tapada durant 15 minuts.
  8. Posar llesques de pa amb el formatge ratllat pel damunt i posar al forn o al microones perquè el formatge es fongui.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Filloas Gallegues

Hola a totes! Avui us portem una recepta des de l'altre extrem! Les Filloas Gallegues... Quina pinta!! Ingredients: 350 ml de llet. 100 ml d'aigua. 3 ous. 180 gr de farina de blat. Una mica de sal. mantega o oli d’oliva Elaboració: En un bol tira els ous, la llet, l'aigua i la sal i barreja amb unes varetes però sense batre perquè no es generi escuma. Col·locar un colador a sobre del bol. Seguidament tirar la farina al colador per evitar els grumolls. Barrejar de nou amb unes varetes fins que la farina s'hagi dissolt i no hi hagi grumolls. Tapa el bol i deixa-ho reposar a la nevera 1 hora. Posar una paella al foc (foc mig) Pasar el troç de mantega o l’oli d’oliva per tota la paella. Això s’ha de tornar a fer-ho cada 3 o 4 filloas. Es pot posar un poc d’oli i amb paper de cuina bañar tota la paella. Tirar un poc de massa, pots fer-ho amb un cullerot. (Quantitat ha de ser la justa per cobrir la paella amb una capa molt fina) Al tirar la massa a la pae...

BON ESTIU 2021!!! 🌞

 Hola famílies! Des del SIS volem engegar de nou aquest blog que vam crear arran del confinament i que ens va servir per mantenir-nos connectades, actives i en constant aprenentatge! Per això us deixem aquest vídeo que us hem preparat com a detall de final de curs, ja que a causa de la situació actual no hem pogut fer cap festa d'acomiadament del curs 2020 - 2021.  Esprem que el gaudiu! MOLT BON ESTIU A TOTHOM!