SOPA DE CEBA
Ingredients:
Elaboració:
Ingredients:
- 1/2 kg de cebes (al voltant de 4-5 cebes).
- 1,5 litres de caldo (al teu gust: de carn, de pollastre o de verdures). També pots afegir aquesta quantitat però d'aigua i una pastilla de caldo concentrat.
- 2 cullerades soperes d'oli d'oliva.
- 40 gr de mantega. (opcional)
- 50 ml de brandi, conyac o vi blanc. (opcional)
- 2 cullerades soperes de farina de blat.
- Llesques de pa. Les que es vulguin per persona (opcional)
- 100 gr de formatge ratllat per a les llesques de pa
- Sal.
Elaboració:
- Tallar la ceba per la meitat i després a tires fines
- En una olla afegir l'oli i la mantega (opcional) i posa el foc suau.
- Quan s'hagi fos la mantega tirar la ceba i una mica de sal per caramel·litzar la ceba.
- Anar remenant la ceba. Ha d’estar cada vegada més transparent.
- A el cap d'uns 20 minuts tirar la farina a l'olla i barreja amb la ceba fins que no quedin grumolls. Incorporar el brandi, conyac o vi blanc, puja el foc perquè estigui fort i espera a que s'evapori l'alcohol, trigarà uns 2-3 minuts. (opcional)
- Incorporar el caldo elegit o aigua i pastilla de caldo concentrat lleugerament esmicolada i espera que arribi a ebullició.
- Quan bulli, abaixar el foc de nou a una temperatura suau i que segueixi cuinant tot junt i amb l'olla tapada durant 15 minuts.
- Posar llesques de pa amb el formatge ratllat pel damunt i posar al forn o al microones perquè el formatge es fongui.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada