Passa al contingut principal

Viatge a Egipte. Dia 2

Bon dia famílies! Seguim amb el viatge per l'antic Egipte.

Els antics egipcis tenien més de 2000 déus i es creia que tenien cura de la població. Els déus vivien en temples en forma d'estàtua i tenien mig cos d'ésser humà i cap d'animal. Us sona l'Esfinx?



Que hi veieu al costat? Una piràmide! Els egipcis van ser uns grans arquitectes i van construir amb l'ajuda dels esclaus grans piràmides. Una de les més conegudes és la piràmide de Kheops (La de la foto) ja que és considerada una de les 7 meravelles del món antic.

Vols construir una piràmide de paper? Es necessita molta precisió, aquí tens les instruccions:



Les piràmides eren monuments funeraris, és a dir, construïts amb la finalitat de poder enterrar-hi faraons, els reis d'Egipte. Ep! però abans d'enterrar-los els momificaven per tal de conservar-los ja que els egipcis creien en la immortalitat. Aquest era una ritual molt important fet pels sacerdots embalsamadors. Embolicaven el cos amb teles d'alta qualitat i el posaven dins del sarcòfag juntament amb les millors joies i els tresors més valuosos i els preparaven per fer el viatge al més enllà. Us sona la mòmia d'en Tutankamon? És molt famosa!



Us ha agafat gana amb tant de viatge? Prepararem uns falafels seguint aquesta recepta:

Ingredients per a 4 persones: 
  • 1/2 kg de cigrons crus 
  • 1/2 ceba 
  • 4 dents d'all
  • julivert 
  • 1 pebrot verd 
  • pebre negre 
  • comí 
  • sal 
  • oli 
  • bicarbonat 

Preparació: 
  1. La nit anterior posem en remull el mig kilo de cigrons amb bicarbonat. L'endemà els escorrem. 
  2. Tallem la ceba en quadrats i fem el mateix amb el pebrot i els alls. 
  3. Piquem el julivert 
  4. Ho triturem tot junt i hi afegim una cullaradeta de pebre negre, una de comí i una de salt i ho barregem. 
  5. Amb les mans fem boletes i les aplanem, si veiem que no ens queda compacte ho podem posar una estona a la nevera. 
  6. Ho fregim amb una paella amb força oli quan sigui calent. Ja ho tenim llest!


Bon profit i fins demà!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Filloas Gallegues

Hola a totes! Avui us portem una recepta des de l'altre extrem! Les Filloas Gallegues... Quina pinta!! Ingredients: 350 ml de llet. 100 ml d'aigua. 3 ous. 180 gr de farina de blat. Una mica de sal. mantega o oli d’oliva Elaboració: En un bol tira els ous, la llet, l'aigua i la sal i barreja amb unes varetes però sense batre perquè no es generi escuma. Col·locar un colador a sobre del bol. Seguidament tirar la farina al colador per evitar els grumolls. Barrejar de nou amb unes varetes fins que la farina s'hagi dissolt i no hi hagi grumolls. Tapa el bol i deixa-ho reposar a la nevera 1 hora. Posar una paella al foc (foc mig) Pasar el troç de mantega o l’oli d’oliva per tota la paella. Això s’ha de tornar a fer-ho cada 3 o 4 filloas. Es pot posar un poc d’oli i amb paper de cuina bañar tota la paella. Tirar un poc de massa, pots fer-ho amb un cullerot. (Quantitat ha de ser la justa per cobrir la paella amb una capa molt fina) Al tirar la massa a la pae...

BON ESTIU 2021!!! 🌞

 Hola famílies! Des del SIS volem engegar de nou aquest blog que vam crear arran del confinament i que ens va servir per mantenir-nos connectades, actives i en constant aprenentatge! Per això us deixem aquest vídeo que us hem preparat com a detall de final de curs, ja que a causa de la situació actual no hem pogut fer cap festa d'acomiadament del curs 2020 - 2021.  Esprem que el gaudiu! MOLT BON ESTIU A TOTHOM!