Passa al contingut principal

Viatge a Egipte. Dia 1

Hola famílies!

Després d'aquest magnífic viatge per Mèxic, tanquem els ulls i la imaginació ens porta a passar un cap de setmana cap a un territori amb molta història: Egipte.

Algunes cosetes per conèixer millor aquest país: Egipte es troba al nord del continent africà tocant amb Àsia i els seus països veïns són Líbia, Sudan, Israel i la franja de Gaza i també la mar Roja i la Mediterrània.

La capital d'Egipte és El Caire i com la majoria de pobles i ciutats d'aquest país es troba al costat del riu Nil. Ho sabies que el Nil és el riu més llarg d'Àfrica? Té una longitud de 6,671km! Neix a Burundi i passa per Uganda, el Congo, el Sudan, el Sudan del Sud, Etiòpia i desemboca a la mar mediterrània a Egipte. Coneixes algun altre riu que desemboqui a la Mediterrània? Segur que si!

Per a veure-ho més clar podeu buscar-ho en un mapa. Ara ja sabeu com funciona, no? >> Google Maps

La bandera està composta per tres franges horitzontals de colors vermell, blanc i negre i enmig hi trobem l'escut d'Egipte que és una àguila d'or.



Si tu fossis el Faraó o la Faraona d'Egipte, és a dir, el rei o la reina, com seria la bandera? Posa-hi imaginació! De ben segur que en sentir la paraula Egipte et venen al cap en Tutankamon, les piràmides, els sarcòfags, els jeroglífics, les mòmies...demà ho descobrirem!

De moment però, et deixem la pel·lícula d'Astèrix i Obèlix i Cleopatra.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Filloas Gallegues

Hola a totes! Avui us portem una recepta des de l'altre extrem! Les Filloas Gallegues... Quina pinta!! Ingredients: 350 ml de llet. 100 ml d'aigua. 3 ous. 180 gr de farina de blat. Una mica de sal. mantega o oli d’oliva Elaboració: En un bol tira els ous, la llet, l'aigua i la sal i barreja amb unes varetes però sense batre perquè no es generi escuma. Col·locar un colador a sobre del bol. Seguidament tirar la farina al colador per evitar els grumolls. Barrejar de nou amb unes varetes fins que la farina s'hagi dissolt i no hi hagi grumolls. Tapa el bol i deixa-ho reposar a la nevera 1 hora. Posar una paella al foc (foc mig) Pasar el troç de mantega o l’oli d’oliva per tota la paella. Això s’ha de tornar a fer-ho cada 3 o 4 filloas. Es pot posar un poc d’oli i amb paper de cuina bañar tota la paella. Tirar un poc de massa, pots fer-ho amb un cullerot. (Quantitat ha de ser la justa per cobrir la paella amb una capa molt fina) Al tirar la massa a la pae...

BON ESTIU 2021!!! 🌞

 Hola famílies! Des del SIS volem engegar de nou aquest blog que vam crear arran del confinament i que ens va servir per mantenir-nos connectades, actives i en constant aprenentatge! Per això us deixem aquest vídeo que us hem preparat com a detall de final de curs, ja que a causa de la situació actual no hem pogut fer cap festa d'acomiadament del curs 2020 - 2021.  Esprem que el gaudiu! MOLT BON ESTIU A TOTHOM!