Passa al contingut principal

Pastís de patata

Hola families!

Aquesta setmana us esnsenyarem a fer un pastís de patata d'allò més bo!

Primer de tot cal dir que existeixen dues versions d'aquest pastís! La recepta tradicional es fa amb carn picada però nosaltres ho substituirem per unes llenties que hi queden de maravella!

Ingredients per a 4 persones:
  • 800 g de patata (una patata grandeta per persona).
  • 200 ml de llet
  • 4 tomàquets 
  • 1 pot de llenties
  • 1a ceba
  • 1 dent d'all
  • oli
  • sal 
  • pebre
  • formatge ratllat (opcional)

Com ho fem?
  1. Bullim les patates, pelades, en una olla i quan estan llestes les triturem i hi afegim la llet i un rajolí d'oli per a fer un puré de patata. (Podem afegir més o menys llet al nostre gust però és important que no quedi molt líquid per a que tingui consistència desrpés). Ho reservem.
  2. Piquem la ceba que quedi ben petitona i la fregim en una paella amb una mica d'oli. Podem afegir-hi el dent d'all pelat i tallat a trossets fins que enroseixi. 
  3. Tallem els tomàquets a daus i els posem a saltejar a la paella amb la ceba. Hi afegim deus cullerades d'aigua i ho tapem perquè es cuini de forma més homogència.
  4. Destapem la paella i defem el tomàquet amb l'ajuda d'una pala. 
  5. Un cop estigui una mica met i hagi marxat l'aigua hi afegirem les llenties i les deixem a la paella uns minuts (com que estan cuites previament només s'han de torrar una miqueta i escalfar.
  6. En una safata de vidre hi posem ben repartit la meitat del puré de patata, a sobre hi posem el saltejat de llenties que també repartirem bé; finalment hi posem el puré de patata restant a sobre. D'aquesta forma ens hauran quedat tres capes (patata, llentia, patata). 
  7. Si ens agrada el gratinat podem posar el formatge al damunt i posar-ho al forn fins que quedi ben torradet!

Pastel de carne picada y patata

Despres només cal servir i a disfrutar de l'àpat!


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Filloas Gallegues

Hola a totes! Avui us portem una recepta des de l'altre extrem! Les Filloas Gallegues... Quina pinta!! Ingredients: 350 ml de llet. 100 ml d'aigua. 3 ous. 180 gr de farina de blat. Una mica de sal. mantega o oli d’oliva Elaboració: En un bol tira els ous, la llet, l'aigua i la sal i barreja amb unes varetes però sense batre perquè no es generi escuma. Col·locar un colador a sobre del bol. Seguidament tirar la farina al colador per evitar els grumolls. Barrejar de nou amb unes varetes fins que la farina s'hagi dissolt i no hi hagi grumolls. Tapa el bol i deixa-ho reposar a la nevera 1 hora. Posar una paella al foc (foc mig) Pasar el troç de mantega o l’oli d’oliva per tota la paella. Això s’ha de tornar a fer-ho cada 3 o 4 filloas. Es pot posar un poc d’oli i amb paper de cuina bañar tota la paella. Tirar un poc de massa, pots fer-ho amb un cullerot. (Quantitat ha de ser la justa per cobrir la paella amb una capa molt fina) Al tirar la massa a la pae...

BON ESTIU 2021!!! 🌞

 Hola famílies! Des del SIS volem engegar de nou aquest blog que vam crear arran del confinament i que ens va servir per mantenir-nos connectades, actives i en constant aprenentatge! Per això us deixem aquest vídeo que us hem preparat com a detall de final de curs, ja que a causa de la situació actual no hem pogut fer cap festa d'acomiadament del curs 2020 - 2021.  Esprem que el gaudiu! MOLT BON ESTIU A TOTHOM!