Hola families!
Aquesta setmana us esnsenyarem a fer un pastís de patata d'allò més bo!
Primer de tot cal dir que existeixen dues versions d'aquest pastís! La recepta tradicional es fa amb carn picada però nosaltres ho substituirem per unes llenties que hi queden de maravella!
Ingredients per a 4 persones:
Com ho fem?
Despres només cal servir i a disfrutar de l'àpat!
Aquesta setmana us esnsenyarem a fer un pastís de patata d'allò més bo!
Primer de tot cal dir que existeixen dues versions d'aquest pastís! La recepta tradicional es fa amb carn picada però nosaltres ho substituirem per unes llenties que hi queden de maravella!
Ingredients per a 4 persones:
- 800 g de patata (una patata grandeta per persona).
- 200 ml de llet
- 4 tomàquets
- 1 pot de llenties
- 1a ceba
- 1 dent d'all
- oli
- sal
- pebre
- formatge ratllat (opcional)
Com ho fem?
- Bullim les patates, pelades, en una olla i quan estan llestes les triturem i hi afegim la llet i un rajolí d'oli per a fer un puré de patata. (Podem afegir més o menys llet al nostre gust però és important que no quedi molt líquid per a que tingui consistència desrpés). Ho reservem.
- Piquem la ceba que quedi ben petitona i la fregim en una paella amb una mica d'oli. Podem afegir-hi el dent d'all pelat i tallat a trossets fins que enroseixi.
- Tallem els tomàquets a daus i els posem a saltejar a la paella amb la ceba. Hi afegim deus cullerades d'aigua i ho tapem perquè es cuini de forma més homogència.
- Destapem la paella i defem el tomàquet amb l'ajuda d'una pala.
- Un cop estigui una mica met i hagi marxat l'aigua hi afegirem les llenties i les deixem a la paella uns minuts (com que estan cuites previament només s'han de torrar una miqueta i escalfar.
- En una safata de vidre hi posem ben repartit la meitat del puré de patata, a sobre hi posem el saltejat de llenties que també repartirem bé; finalment hi posem el puré de patata restant a sobre. D'aquesta forma ens hauran quedat tres capes (patata, llentia, patata).
- Si ens agrada el gratinat podem posar el formatge al damunt i posar-ho al forn fins que quedi ben torradet!

Despres només cal servir i a disfrutar de l'àpat!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada