Passa al contingut principal

Fesols de l'avi!

Mireu, mireu quina pinta!!!

Avui una de les families ens ha preparat un dinar especial per al SIS!


Fesols de l'avi!
Ingredients per 4 persones :
  • 5 grapats de fesols secs o dos pots de fesols ja cuits 
  • 1 Cap d'alls 2 fulles de llorer 
  • 1 pebrot verd 
  • 1 patata 
  • 1 Ceba 
  • 1 Tomàquet 
  • 100g Xoriço i 100g panxeta o 200g de pollastre 
  • Aigua 
  • Sal 
  • Oli 
  • Pimentó dolç

Elaboració
Si fem servir els fesols secs… La nit abans s'han de posar els fesols en aigua. Agafem els fesols i els posem a bullir en una olla amb un cap d'alls, dues fulles de llorer i sal. Si tenim olla exprés en uns 35 minuts n'hi ha prou, si és una olla convencional hauran de bullir dues hores. Si son fesols bullits ens podem saltar aquest pas. 
  1. Posar una olla amb un raig d'oli, cobrir el fons de l'olla, un cop calent tallem i hi afegim la ceba, quan la ceba es comenci a posar transparent hi afegirem el pebrot i la patata, també ben tallat, quan estigui tot ben sofregit hi afegirem el tomàquet trossejat. 
  2. To seguit hi afegim una cullereta de pimentó dolç, ho remenem bé per a que no és cremi. 
  3. Un cop ben remenat el pimentó dolç, hi afegim la carn, ja sigui xoriço i panxeta o el pollastre i deixem que es sofregeixi. 
  4. Tot seguit hi afegirem els fesols i l'aigua en la qual els hem bullit, l'aigua a de cobrir els fesols. Ho deixem bullir a foc mig durant 15 minuts. Si Hem fet servir els fesols de pot, se'ls hi treu l'aigua del pot i els hi passem un aigua sota l'aixeta per rentar-los, els afegim a l'olla amb la carn i la verdura i hi afegim aigua fins que els cobreixi, deixem bullir a foc mig 15 minuts. 

Bon Profit! 


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Filloas Gallegues

Hola a totes! Avui us portem una recepta des de l'altre extrem! Les Filloas Gallegues... Quina pinta!! Ingredients: 350 ml de llet. 100 ml d'aigua. 3 ous. 180 gr de farina de blat. Una mica de sal. mantega o oli d’oliva Elaboració: En un bol tira els ous, la llet, l'aigua i la sal i barreja amb unes varetes però sense batre perquè no es generi escuma. Col·locar un colador a sobre del bol. Seguidament tirar la farina al colador per evitar els grumolls. Barrejar de nou amb unes varetes fins que la farina s'hagi dissolt i no hi hagi grumolls. Tapa el bol i deixa-ho reposar a la nevera 1 hora. Posar una paella al foc (foc mig) Pasar el troç de mantega o l’oli d’oliva per tota la paella. Això s’ha de tornar a fer-ho cada 3 o 4 filloas. Es pot posar un poc d’oli i amb paper de cuina bañar tota la paella. Tirar un poc de massa, pots fer-ho amb un cullerot. (Quantitat ha de ser la justa per cobrir la paella amb una capa molt fina) Al tirar la massa a la pae...

BON ESTIU 2021!!! 🌞

 Hola famílies! Des del SIS volem engegar de nou aquest blog que vam crear arran del confinament i que ens va servir per mantenir-nos connectades, actives i en constant aprenentatge! Per això us deixem aquest vídeo que us hem preparat com a detall de final de curs, ja que a causa de la situació actual no hem pogut fer cap festa d'acomiadament del curs 2020 - 2021.  Esprem que el gaudiu! MOLT BON ESTIU A TOTHOM!