Mireu, mireu quina pinta!!!
Avui una de les families ens ha preparat un dinar especial per al SIS!
Fesols de l'avi!
Ingredients per 4 persones :
- 5 grapats de fesols secs o dos pots de fesols ja cuits
- 1 Cap d'alls 2 fulles de llorer
- 1 pebrot verd
- 1 patata
- 1 Ceba
- 1 Tomàquet
- 100g Xoriço i 100g panxeta o 200g de pollastre
- Aigua
- Sal
- Oli
- Pimentó dolç
Elaboració
Si fem servir els fesols secs…
La nit abans s'han de posar els fesols en aigua.
Agafem els fesols i els posem a bullir en una olla amb un cap d'alls, dues fulles de llorer i sal. Si tenim olla exprés en uns 35 minuts n'hi ha prou, si és una olla convencional hauran de bullir dues hores.
Si son fesols bullits ens podem saltar aquest pas.
- Posar una olla amb un raig d'oli, cobrir el fons de l'olla, un cop calent tallem i hi afegim la ceba, quan la ceba es comenci a posar transparent hi afegirem el pebrot i la patata, també ben tallat, quan estigui tot ben sofregit hi afegirem el tomàquet trossejat.
- To seguit hi afegim una cullereta de pimentó dolç, ho remenem bé per a que no és cremi.
- Un cop ben remenat el pimentó dolç, hi afegim la carn, ja sigui xoriço i panxeta o el pollastre i deixem que es sofregeixi.
- Tot seguit hi afegirem els fesols i l'aigua en la qual els hem bullit, l'aigua a de cobrir els fesols. Ho deixem bullir a foc mig durant 15 minuts. Si Hem fet servir els fesols de pot, se'ls hi treu l'aigua del pot i els hi passem un aigua sota l'aixeta per rentar-los, els afegim a l'olla amb la carn i la verdura i hi afegim aigua fins que els cobreixi, deixem bullir a foc mig 15 minuts.
Bon Profit!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada