Passa al contingut principal

Enfonsar la flota

Hola a totes!

Per a jugar al joc que us proposem avui cadascú s'ha de fer el seu tauler. Per fer-lo agafem un paper el dobleguem perla meitat i fem una graella a dalt i una a baix, amb el mateix numero de files i columnes les dues. 

A la primera columna hi posarem números començant per l'1 i fins omplir-les totes. A la primera columna hi posarem lletres de l'abecedari començant per la A i les que hi hagi. (normalment hi ha unes 10 i 10 columnes sense contar la que escrivim les lletres i números). 

Un cop ho tenim a la graella de sobre hi dibuixarem la nostra flota. Cadascú tindrà un vaixell de 5, un de 4, dos de 3 i tres de 2 quadrats (els quadrats son l'espai que ocupen cada vaixell. Els haurem de repartir per les diferents fileres i columnes. Poden estar en vertical o horitzontal. Un cop tenim la nostra flota comença el joc. 

Per jugar s'ha d'anar dient per torns una combinació de lletra i número (que indica un quadrat) que és on creiem que pot estar situat un dels vaixells de l'oponent. Per exemple B5. El nostre oponent ens haurà de dir si l'hem "Tocat" o si es "Aigua" i ens ho indicarà així mateix. Si l'hem tocat ens marcarem a la graella de sota una creu vermella que indica que allí hi ha part d'un vaixell. Si és aigua ho marquem amb blau (els colors poden ser diferents però cal que es diferenciïn).

En cas que l'haguem tocat podem dir un altre quadrat. Hem de pensar que sempre son contigus. És dir. Si he dit B5 ara puc dir: B4, B6, A5 o C5. Que son tots els quadrats que hi ha al voltant. Així fins que trobem tot el vaixell de l'oponent. Aleshores ens ho indicarà dient "Tocat i enfonsat".

Si durant el procés ens diuen Aigua serà el torn de l'altra persona.  


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Filloas Gallegues

Hola a totes! Avui us portem una recepta des de l'altre extrem! Les Filloas Gallegues... Quina pinta!! Ingredients: 350 ml de llet. 100 ml d'aigua. 3 ous. 180 gr de farina de blat. Una mica de sal. mantega o oli d’oliva Elaboració: En un bol tira els ous, la llet, l'aigua i la sal i barreja amb unes varetes però sense batre perquè no es generi escuma. Col·locar un colador a sobre del bol. Seguidament tirar la farina al colador per evitar els grumolls. Barrejar de nou amb unes varetes fins que la farina s'hagi dissolt i no hi hagi grumolls. Tapa el bol i deixa-ho reposar a la nevera 1 hora. Posar una paella al foc (foc mig) Pasar el troç de mantega o l’oli d’oliva per tota la paella. Això s’ha de tornar a fer-ho cada 3 o 4 filloas. Es pot posar un poc d’oli i amb paper de cuina bañar tota la paella. Tirar un poc de massa, pots fer-ho amb un cullerot. (Quantitat ha de ser la justa per cobrir la paella amb una capa molt fina) Al tirar la massa a la pae...

BON ESTIU 2021!!! 🌞

 Hola famílies! Des del SIS volem engegar de nou aquest blog que vam crear arran del confinament i que ens va servir per mantenir-nos connectades, actives i en constant aprenentatge! Per això us deixem aquest vídeo que us hem preparat com a detall de final de curs, ja que a causa de la situació actual no hem pogut fer cap festa d'acomiadament del curs 2020 - 2021.  Esprem que el gaudiu! MOLT BON ESTIU A TOTHOM!